Hi ha molts vegetals i molt variats a Collserola, nosaltres només mostrem aquells que ens han cridat l'atenció

Cercar en aquest blog

dimarts, 9 de juliol del 2013

Cedre de l'himàlaia

Cedrus deodara



Arbre ornamental que el trobem en diferents llocs de Collserola, com a prop de Can Borni o per sota del Tibidabo, entre el torrent de Vilana i el de Betlem i per sobre de la Carretera de les Aigües.

Tot i que no és un arbre de la zona, hi ha llocs on en trobem molts. Va ser una plantació o simplement és que s'ha anat reproduint donant lloc a un petit bosc de cedres?


Com ens fa deduir el seu nom, és una planta al·lòctona, segurament introduïda per la urbanització de començaments del segle XX. Es va plantar o bé al jardins i terrenys de les cases d'estiueig, o bé als entorns dels camins de passeig. És un arbre que se l'aprecia no només pel seu port, sinó també per la seva fusta, aromàtica i resistent.

La veritat és que el dia de la neu, veure aquests arbres tots nevats, mentre caminàvem per la Carretera de les Aigües, ens va ajudar a imaginar que estàvem a un altre lloc, un lloc bastant llunyà i amb un clima completament diferent.

 
Però, tot i que és una espècie al·lòctona i n'hem trobat molts, alguns formant un petit bosc, segons les fonts consultades, no és una espècie invasora i per tant, no suposa un gran perill.